Ghostwriting

Wil je niet vergeten worden? Schrijf dan iets dat de moeite is om gelezen te worden. Of doe iets dat de moeite is om over te schrijven.
(Benjamin Franklin)

Je managementfilosofie, de ontstaansgeschiedenis of het veranderingsverhaal van je bedrijf, je politieke of maatschappelijke visie, je levensverhaal… zou je graag in een boek neergeschreven zien, maar je hebt niet de tijd of de ‘pen’ om dit karwei zelf aan te pakken? Enter the ghostwriter

Joost Houtman heeft een ruime auteurservaring. Met zijn vlotte non-fictieboeken als onder andere Bella Figura – Waarom de Italianen zo Italiaans zijn, De Rest Is Parking Waarom de Antwerpenaren zo Antwerps zijn en FC De Criminelen… scoorde hij menig herdruk en top-10 notering. En onder het pseudoniem Sten Treland werd hij met de thriller De Zwarte Olifant genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. Kortom, Joost mag het schrijven. Meer info over Joosts ‘eigen’ boeken vind je op

Crypto is here to stay, maar een coherent Belgisch wettelijk kader laat op zich wachten. Dave van Moppes, Baptistin Alaime en Jan Van Hemelen – advocaten met een specialisatie in het fiscaal recht – delen in dit boek alvast hun kennis en ervaring over beleggingen in cryptomunten en de belastingen die daarbij komen kijken.

De belegger in cryptomunten wordt geconfronteerd met grote onzekerheid, wat crypto-beleggingen minder aantrekkelijk maakt. Met de best practices die Alaime, van Moppes en Van Hemelen in een begrijpbare taal op papier hebben gezet, kan u uw beleggingen beter beschermen tegen onverwachte fiscale problemen. Cryptomunten cryptisch belast? Welkom in de wereld van blockchain, bitcoins… en belastingen!

Levens belangrijk biedt een blauwdruk voor een nieuwe gezondheidszorg: anders, eigentijdser, positiever, technologisch vernieuwend, financieel haalbaar en toegankelijk. Geert Wellens toetste bovendien zijn visie aan die van gerenommeerde opinieleiders, onder wie Marc Noppen, Peter Degadt, Lieven Maesschalck, Lieven Annemans, Leo Neels, Thierry Geerts…Alle puzzelstukken voor een succesvolle en betaalbare gezondheidsaanpak liggen er. Dit boek legt ze op de juiste plaats.

Dave van Moppes, Baptistin Alaime en Jan Van Hemelen

‘Vraag geen aandacht. Eis invloed.’ Dat is het motto van het communicatiebureau Growth Inc dat Peter De Keyzer en Olivier Van Horenbeeck samen runnen. Veel bedrijven stellen zich tevreden met aandacht, maar die is vluchtig. Invloed is duurzaam en beter bestand tegen de schokken van een wereld die sneller verandert dan ooit tevoren.

In dit boek leggen De Keyzer en Van Horenbeeck uit hoe je invloed krijgt als individu of als organisatie, en hoe je die invloed gebruikt om impact te hebben. Op je eigen omgeving, op je stakeholders, op de samenleving waar je deel van uitmaakt.

Uit het leven gegrepen voorbeelden uit diverse domeinen tonen hoe invloed in de praktijk werkt. Van Roger Federer, Sherlock Holmes en een anonieme Somalische taxichauffeur tot Xi Jinping, Donald Trump en Angela Merkel. Experts als journalist Peter Vandermeersch, de voormalige Nederlandse minister-president Jan Peter Balkenende en ‘superkabinetschef’ Frans Van Daele (de rechterhand van Europees president Herman en van koning Filip) geven een unieke inkijk in het complexe spel van invloed verwerven en uitoefenen.

Olivier Van Horenbeeck & Peter De Keyzer

Pas op voor je iemand een witwasser noemt. Wie weet, ben je er zelf één. ‘Al wat je zegt, ben je zelf…’ is een staande uitdrukking. Je hoeft écht niet in de wapenhandel, de prostitutie of de cocaïnebusiness te zitten om dat etiket opgekleefd te krijgen. Je hoeft daarvoor niet Al Capone te heten. Een witwasser ben je sneller dan je denkt. Hoe vermijd je dat je de stempel ‘fraudeur’ op je voorhoofd krijgt?

Fiscaal advocaat Jan Teurlinckx legt het haarfijn uit in 50 waargebeurde verhalen. Dagelijks maakt hij in zijn praktijk hallucinante dingen mee die zelfs Kafka niet kon verzinnen. ‘Bovendien moet je als witwasser misschien wel meer schrik hebben van de banken dan van de fiscus?’, is één van Tuerlinckx vele uitdagende stellingen.

‘Tuerlinckx hanteert in Wat Wit Was gewone mensentaal en legt amusant uit hoe je je als burger fiscaal moet gedragen, of je nu net bent afgestudeerd; je tot over je oren in de puberkinderen zit of stilaan begint te dromen van je pensioen.

Jan Tuerlinckx

Het polderdorp Oorderen verdween in 1966. Het dorp betaalde de tol voor de groei van de Antwerpse haven. Plant 2 van General Motors kwam in de plaats. Waar ooit de boerderij van Marcel Aertssen stond zouden tot in 2010 meer dan 13 miljoen wagens geassembleerd worden. En wat met Marcel? Die vond zichzelf heruit en startte een bedrijf, Grondwerken Aertssen. Nu is dat bedrijf een internationale industriële duizendpoot geworden en wordt de Aertssen Group geleid door de tweede en derde generatie.

Wil nu toch het toeval dat uitgerekend dit bedrijf in 2020 startte met de hele ontmanteling van de voormalige fabriek van General Motors, jawel, dezelfde autofabriek! En zo is de cirkel rond. Jezelf altijd maar opnieuw durven heruitvinden, daar draait het om! Van polder-boerderij over auto-assemblagefabriek tot de site die klaargemaakt wordt voor de toekomst. Je leest het in het tweetalige (Nederlands – Engels) De cirkel is rond Hoe de familie Aertssen zich heruitvond

Aertssen

Alles wat je moet weten over kopen, verkopen, huren, verhuren… gebundeld in één heel praktisch boekje. Goed Vastgoed is een handleiding voor iedereen die wil investeren in vastgoed. Het geeft een antwoord op al je immo-vragen en biedt inzichten om de juiste beslissing te nemen. Huizen zijn immers uniek, net als mensen.

Of je nu een huis koopt als jouw nieuwe thuis, of als thuis voor een ander, het is in vele gevallen de grootste financiële investering van je leven. Zonder ervaring of voorkennis is het best een wild avontuur.

Vastgoed is het leven van Miguel Van hoof van Walther Van Hoof Vastgoed. Als kind al leerde hij ermee rekenen en schrijven. Nadien maakte hij van zijn passie zijn werk. In dit boek deelt hij zijn inzichtenen geven specialisten inzage in hun vakgebied. Voldoende inspiratie voor een levensbelangrijke beslissing: de aankoop van jouw droomhuis. Op goed vastgoed!

Miguel Van Hoof

Technologie verandert de wereld steeds sneller en sneller. De digitale wervelwind die op ons afkomt is du jamais vu. We staan nog maar aan het begin van een nieuw tijdperk, een nieuw decennium. Maar ben je nog wel mee?

De allerstrafste puzzel die bestaat is die van de ‘gulden snede’: wiskundig, harmonieus, esthetisch, allereenvoudigst en tegelijkertijd bijzonder ingenieus. In één oogopslag weet je dat het klopt als je een gulden snede ziet. In dit boek gaat Tim Claes op zoek naar de gulden snede van de digitale transformatie, op zoek naar het goddelijk evenwicht tussen strategie, mensen, technologie én uitvoering. Een praktisch handboek om je organisatie in de juiste digitale flow te krijgen.

Tim Claes

Hoe steek ik mijn nek uit als manager

Tweede deel van de Management Safari serie. Tim Claes beseft samen met het management team van Realdolmen dat een fundamentele verandering noodzakelijk is om als bedrijf op langere termijn voldoende toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren. Maar hoe realiseer je zo’n succesvolle digitale bedrijfsoverkoepelende transformatie in de praktijk?

Durf als manager je nek uit te steken. Het is niet omdat alles vandaag wel min of meer ‘marcheert’ dat het dat in de toekomst ook zal doen. Bovendien zit echt niet iedereen te wachten op verandering!

Tim Claes

Hoe verdien ik mijn strepen als manager

Wat doe je als je als manager met je rug tegen de muur staat? Hoe buig je een neerwaartse spiraal waarin je afdeling zit om? Hoe krijg je je medewerkers zover dat ze jou volgen? Hoeveel tijd is je daarvoor van hogerhand gegund? En hoe ga je in godsnaam om met alle obstakels die je onderweg tegenkomt?

Zebra-management is het resultaat van Tim Claes’ zoektocht naar praktische antwoorden. In dit boek toont hij hoe je met een gezonde portie boerenverstand, een duidelijke focus op daadkracht en het driedimensionale samenspel van mensen-strategie-uitvoering zelfs de meest complexe uitdagingen het hoofd kunt bieden.

Tim Claes

Ondernemerstips uit het familiebedrijf

Hoe bouw je het bedrijf dat je vader in 1967 in de living van het ouderlijke huis startte om tot een bedrijf van meer dan 450 medewerkers? Hoe blijf je familie als je in een familiebedrijf werkt?Hoe behoud je het familie-DNA als het familiebedrijf zo groot wordt? 

In ‘In balans’ geeft Peter Verschelden, CEO van het familiebedrijf Moore Belgium, aan de hand van de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en persoonlijke anekdotes nuttige tips aan iedereen die vandaag een KMO of familiebedrijf runt of daar gezonde ambities toe heeft.

Peter Verschelden

Schat zelf je kunstobjecten

In Wat is dit waard? deelt kunstexpert Patrick van der Vorst zijn jarenlange passie voor kunst. Hij vertelt over de strafste ‘kunststoten’ die hij meemaakte, zijn kunstadvies aan bekende sterren als Elton John en Madonna, en de gekste spullen die hij ooit veilde.

Patrick – bekend van het Play VIER-programma Stukken van Mensen – geeft antwoorden op vragen als Waar vind je nuttige informatie over kunst? Wat moet je weten alvorens iets te laten schatten of te koop aan te bieden? en Hoe kun je je zelf een idee vormen van de waarde van je kunstobject?

Patrick geeft waardevolle tips om je kunstkennersoog te trainen en loodst je mee door de fascinerende, maar vaak nog gesloten wereld van de veilinghuizen. Een praktische en inspirerende gids voor iedereen die zijn eerste stappen in de kunstwereld zet!

Patrick van der Vorst

Vis in de hoofdrol. Van Duinkerke tot Den Helder

Jan Kegels alias ‘JEAN sur MER’ is een van Vlaanderens eerste foodtruckpioniers. In ‘Zot van de Noordzee’ bundelt JEAN sur MER inspirerende vissersverhalen, leuke vis-tje-datjes, handige tips en heerlijk lichte en verrassende recepten.

Genomineerd voor Kookboek van het jaar 2017! 

Jean sur Mer

‘Dit is een bijzonder warm en inspirerend levensverhaal van een botsende jonge man die herstelt van zichzelf en leert leven zonder spijt.’  (Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, Love & Hope)

 “Een sterk, authentiek en goed geschreven verhaal dat een inspiratiebron is voor elke lezer mét of zonder beperkingen.’ (Managementboek.nl)

‘Een inspirerend dagboek. Eerlijk en ontwapenend.’ (Psychologies.nl)

Jeroen Walravens

Opmerkelijk boek! (Het Nieuwsblad)

TOP-3 Non-Fictie Standaard Boekhandel!

Samen met Chris Geets, al 10 jaar baas van een van Vlaanderens grootste bureaus van escortmeisjes, leren we de Vlaamse escortwereld kennen. Wie zijn de klanten (ook veel heel gewone én veel bekende Vlamingen daarbij!) en wat zijn hun soms bizarre wensen? Wie zijn de vrouwen die zich prostitueren in de meest chique vorm en waarvoor doen ze het? Hoeveel (zwart) geld gaat er in die wereld om en hoe veilig is het allemaal? Een indringend portret van een unieke, moeilijk te doorgronden wereld.

Chris Geets

Van multimiljonair tot moordverdachte! (Het Laatste Nieuws)

“Ik verdien nu goud!” (Het Nieuwsblad)

Het ging Marc De Schutter (1955) voor de wind in de jaren negentig. Niet verwonderlijk voor een voormalig professioneel zeiler, denkt u. Maar dat je in een mum van tijd van een miljoen Belgische frank tweehonderd miljoen maakt? Een verjaardagsdrink in Hollywood met Sean Connery of een zeiltochtje met koning Boudewijn, het kon allemaal. De Schutter was immers een van de eerste tien investeerders in videoverhuurbedrijf Super Club en dat opende deuren. Veel deuren.

Flamboyant als hij was deed De Schutter zaken, en hij deed dat goed. Tot zijn partner Vera verdween en het gerecht zijn leven begon uit te pluizen. 1996 was een jaar om niet licht te vergeten. De Schutter vloog achter de tralies. Hij zou Vera zelf hebben laten verdwijnen. Dat beweerden toch zijn voormalige vrienden bij het parket. Maar ze vonden niets. In 2012 werd hij met veel bombarie van zijn bed gelicht in Thailand. Als Belgium’s most wanted man and one of Europe’s top five wanted criminals werd hij opgevoerd in de internationale pers. Hij werd uitgeleverd, maar opnieuw vond het gerecht niet wat het zocht.

In de Thaise gevangenis tussen de ladyboys, pedofielen en seriemoordenaars kroop hij in zijn pen. In De Schutter heeft het altijd gedaan vertelt Marc De Schutter zijn eigen verhaal. Over een sjoemelende minister, een gewiekste pornoboer, een topkeeper met losse handjes, een losgeslagen zangeres, een celgenoot met moordneigingen en zakendeals met een zekere Kabila…

Marc De Schutter

Hoe zullen ziekenhuizen evolueren in de toekomst? Wat wordt de rol van technologie om zélf onze gezondheid te monitoren, onder begeleiding van een arts op afstand? En waarom is een gezonde geest minstens even belangrijk als een gezond lichaam? Door aandacht voor voeding, bewegen en minder stress worden mensen gezonder, blijven ze gezonder én blijft onze gezondheidszorg betaalbaar.

Levens belangrijk biedt een blauwdruk voor een nieuwe gezondheidszorg: anders, eigentijdser, positiever, technologisch vernieuwend, financieel haalbaar en toegankelijk. Geert Wellens toetste bovendien zijn visie aan die van gerenommeerde opinieleiders, onder wie Marc Noppen, Peter Degadt, Lieven Maesschalck, Lieven Annemans, Leo Neels, Thierry Geerts…Alle puzzelstukken voor een succesvolle en betaalbare gezondheidsaanpak liggen er. Dit boek legt ze op de juiste plaats.

Geert Wellens